Friday, 15 September 2017

Effectiveness of dog meat

Effectiveness of dog meat

1. The Medical Effectiveness of Dog Meat

   According to the Chinese medical encyclopedia, Bonchogangmog written by
Lee, Si-Jin in 1578 during the Myeong dynasty and Korean medical 
encyclopedia, Dongeuibogam written by a famous Korean medical doctor, Her,
Joon in 1613 during the Chosun dynasty, the medical effectiveness of dog meat
is described as follows.  The character of dog meat is warm with a salty and 
sour taste. It comforts the digestive systems, such as small and large intestines, 
strengthens our stomach, supplements marrow to warm our knees and waist, 
and raises vigor to make men virile  when bodies are fatigued and damaged, it
can help keep bodies healthy, and circulate the  blood smoothly.  In quality, 
yellow furred dog is best, followed by black furred dog, and finally white furred
dog. Yellow furred dog is good for men and black furred dog for women.     As dog meat emits heat, one who suffers from fever shouldn't eat dog meat. 
Also as garlic emits heat, eating dog meat with garlic heightens heat excessively.
So eating dog meat with garlic is not good.  Roasting dog meat can cause 
diabetes.

  2. Nutritional Value of Dog Meat

  Dog meat contains high-quality protein. When dog meat is boiled, its fiber 
becomes loose, which is good for digestion. So eating pork in summer season 
sometimes causes digestive problems, but dog meat doesn't do any harm, and
its fat can be digested severaltimes more easily than beef. The fat contains a 
lot of unsaturated fatty acid with little cholesterol, which is preventive for high
blood pressure and arteriosclerosis.

 The nutritional value of dog meat and Bosintang(dog meat soup) (in 100g)
     Ingredient
     Unit
Dog meat (raw)
    Bosintang
 Energy
     Cal
       26.2
      116.7
 Water
       %
       60.1

 Protein
       g
      19.0
          8.4
 Fat
       g
      20.2
          7.9
 Sugar
       g
        0.1
          3.4
 Fiber
       g
        0
          0.7
 Ash
     mg
     800
          1.4
 Calcium
     mg
        9
        39.5
 Phosphorous
     mg
    168
        91.9
 Iron
     mg
        2.8
         2.7
 Sodium
     mg
      72
      247.9
 Potassium
     mg
    270
      289.5
 Vitamin



     A(retinol)
     µg
            12
      131.8
     β-Caroteine
     µg
              
      762.5
     B1
     mg
              0.12
          0.08
     B2
     mg
              0.18
          0.11
     Niacin
     mg
              1.9
          1.2
     C
     mg
              3
        11.8
 Cholesterol
     mg
            44.4
        17.2

            Cholesterol content of meat(100g of meat per mg)
                  Meat
                 Content
    Bone of ox
                 2,247.5
    Yolk of egg
                 1,280.7
    Lung of pig
                   438.6
    A small kind of octopus
                   120.1
    Flatfish
                    93.7
    Tuna
                    82.4
    Duck meat
                    77.6
    Chicken
                    72.6
    Pork
                    65.2
    Sirloin of Korean cow
                    64.2
    Mackerel
                    63.7
    Pork back meat
                    55.3
    Powdered milk
                    46.7
    Dog meat
                    44.4

 
 3. The Reason for Eating Dog Meat on Bognal(the onset of dog days)

  As dog meat has the character of raising warmth, it can be had on the onset 
of dog days to promote perspiration.

  4. Cuisine of Dog Meat in the Era of Chosun Dynasty

  During the Chosun dynasty, dog meat was consumed in soup, steamed,
roasted or fried, with added spice, in sausage, as wine, as a cane, as a jerky 
and boiled.   When Gaejangkuk is boiled, perilla purple are put in, not leaves of
perilla. Dongahgaezim is made by cutting off the top of a wax gourd and 
scooping out its contents. Then  dog meat is put into it, the top is put back on,
and then its wrapped with a straw rope, and rubbed with mud sprinkled with 
salt. After the mud hardens, it's roasted over night.

  5. Dog Meat-Eating Districts in the Occasion

  In Buyeo, Cheongyang, Boryoung, and Seocheon, which are all in Chungnam
province, once the central part of Baekjae, dog meat is served during funeral 
service, one's birthday, and Hoigap(the anniversary of one's 60th birthday).

  6. Countries which ate or are Currently Eating Dog Meat

  Dog meat was eaten or is now being eaten by the Chinese, the Japanese, the 
French, Polynesian, North-American, Mexican, Peruvian, Swiss, German, 
Romanian, Belgian, the Senegalese, the American, Canadian-aborigines, 
African,Russian, Kazakh, Slovakian, Uzbeg, Indonesian, Filipino, Vietnamese, 
Thai, Indian, etc. During the France-prussian war in 1870, dogs were killed and 
eaten. Meat shops featuring dog and rat meat opened during that time. It has been 
said that Taitians of Polynesia, which had been ruled by France, ate skewered 
dog meat during independence day. So only half the dogs remained in those regions 
during that time. 

No comments:

Met Police issues mugshots of London's most wanted suspects in time for Christmas

Met Police issues mugshots of London's most wanted suspects in time for Christmas Police are hoping to catch a number of suspects...